leidsche vaart ter aar

2014 is een jaar waarin de economische activiteit moeizaam op gang kwam; er is een kleine groei waarneembaar gecombineerd met een toenemende belasting- en regeldruk voor het bedrijfsleven. Een ontwikkeling die ervoor zorgt dat de MKB ondernemer terughoudend blijft met (onroerend goed) investeringen. De laatste maanden van 2014 is bovenstaand beeld aan het kantelen; in bepaalde sectoren nemen de economische activiteiten toe. In het commercieel onroerend goed is ook een opleving merkbaar; een aantal ondernemers die een pand huren oriënteren zich op de aankoop van nieuwe bedrijfshuisvesting.

Ondanks het matige economische klimaat hebben we op Bedrijvenpark Leidsche Vaart nieuwe ondernemers mogen verwelkomen. De laatste fase van het Pickle Plaza project is gereedgekomen. We zijn trots op het resultaat: degelijk gebouwde bedrijfsunits met een verfrissende uitstraling. Bovendien hebben we een succesvolle eerste editie gerealiseerd van de Leidsche Vaart Courant, een informatieve krant van ondernemers uit Nieuwkoop voor alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop.

2015 een nieuw elan; wij verwachten dat de kleine groei van 2014 in 2015 zal doorzetten; naast de door het CPB afgeven macro economische verkenningen is het lokaal ook merkbaar. Ondernemers krijgen er weer zin in en durven toekomst plannen te ontwikkelen. Het is jammer dat de lokale overheid de leges kosten voor een bouwvergunning drastisch naar boven bijstelt. De reden is dat de gestegen kosten in de gemeente worden doorberekend. In het bedrijfsleven is dit niet mogelijk. Hier is het credo: bij kosten stijging ga je nog efficiënter proberen te werken. Dit is niet het juiste signaal van de gemeente om ondernemers activiteiten stimuleren. Ondanks gemeentelijk beleid inzake de leges kostenverhoging zijn de positieve economische vooruitzichten een uitdaging voor Bedrijvenpark Leidsche Vaart om de huisvestingswensen van ondernemers te realiseren. In november 2014 is op Bedrijvenpark Leidsche Vaart een bijzonder project gestart, Colours (www.colours.nu), een kleinschalig flexibel kantoren/vergaderruimte concept voor startende en kleine bedrijven. Dit concept sluit naadloos aan bij de nieuwe ondernemersvereniging ZO-Nieuwkoop, het netwerk voor zelfstandige ondernemers in de gemeente Nieuwkoop. In 2015 zal Colours een begrip worden in de gemeente Nieuwkoop en haar directe omgeving. In 2015 zal extra aandacht gegeven worden aan twee bedrijfsunit projecten: Saffier en Edelsmid. Saffier is voor de vakman die een kleine werkplaats/opslag ruimte nodig heeft voor zijn bedrijf. Edelsmid zijn units van 300 m² voor de doorgroeiers uit bedrijfsunits van 100/130 m². Bovendien staat voor maart 2015 de tweede editie van de Leidsche Vaart Courant gepland, het medium in de gemeente Nieuwkoop om uw bedrijf te promoten. De courant is een uitgave van Dutch Marketing Center.

Wij wensen u allen een gezond en voorspoedig 2015!