leidsche vaart ter aar

Met een lening voor een bedrijfspand financiert u een bedrijfsgebouw of de grond waarop u een nieuw pand wilt bouwen. Ook is het mogelijk een bedrijfslening af te sluiten voor verbouwingen aan uw huidige bedrijfsgebouw. Hieronder leest u wat u bij de Rabobank kunt verwachten.

Hoe verloopt een financieringsaanvraag?

Een financieringsaanvraag bij de Rabobank verloopt in vijf stappen. Hoeveel tijd het kost van aanvraag tot financiering hangt af van verschillende factoren. De mate van complexiteit van uw financieringsverzoek is daarvoor mede bepalend. Soms is een persoonlijk gesprek noodzakelijk en zijn aanvullende documenten nodig. Een ondernemingsplan kan u helpen om snel een compleet beeld te vormen van uw bedrijf en ambitie en daarmee en goede basis te leggen voor uw investering.

Stap 1: Uw aanvraag
In een eerste telefoongesprek met uw eigen Rabobank geeft u onder andere aan wat uw investeringsdoel is, hoe lang u het geld denkt nodig te hebben en hoeveel u zakelijk wilt lenen.

Stap 2: Nadat u de gevraagde informatie heeft aangeleverd, neemt uw bank uw aanvraag in behandeling.

Stap 3: Uw bank beoordeelt uw financieringsaanvraag. Zijn de benodigde gegevens voor uw aanvraag compleet, dan beoordelen we hoe we daaraan invulling kunnen geven. De beoordeling geeft aan of, hoeveel en tegen welke voorwaarden de Rabobank een financiering kan verstrekken. Aspecten die de Rabobank daarbij in overweging neemt:

  • Zijn uw plannen goed onderbouwd?
  • Hoe realistisch zijn de aannames?
  • Hoe is de marktsituatie?
  • Wat is de kwaliteit van uw bedrijf en de bedrijfsvoering
  • Welke zekerheden en financiĆ«le buffers zijn er?
  • Wat zijn de financiĆ«le prestaties?


Stap 4: U ontvangt een reactie op uw financieringsverzoek. Kan de Rabobank u een financiering verstrekken? Dan ontvangt u een offerte met financieringsvoorwaarden. Ook geven we aan welke aanvullende documenten we nog nodig hebben.

Stap 5: U ondertekent de offerte en stuurt deze terug, de financiering is op de afgesproken dag beschikbaar.

Meer informatie leest u op www.rabobank.nl/bedrijven