leidsche vaart ter aar

 

Enthousiast verteld Martijn Vermeeren over de recente uitbreiding van hun bedrijf, MR interieur design. Eind december wordt de nieuwe hal in gebruik genomen om de groei van de afgelopen jaren te faciliteren. 8 jaar geleden is Martijn samen met zaken partners gestart in Zoetermeer, 6 jaar geleden is hun bedrijf verhuisd naar Bedrijvenpark Leidsche Vaart.

Ger Hukker Drieman
Ger Hukker - Drieman in bedrijf

Het consumenten vertrouwen neemt toe, de markt krabbelt op en ondernemers merken dat gelukkig in hun orderportefeuille. Natuurlijk niet iedere ondernemer, maar wij merken dat ondernemers in de breedte weer voorzichtig beginnen te investeren en te innoveren. We zien dat graag, het geeft nieuwe energie en levert ons als bedrijfsmakelaar en taxateur vragen op over de huisvesting, de financieringsaanvraag of een taxatie. Je merkt dat ondernemers weer kijken naar hun bestaande huisvesting. Is die nog toereikend om de groei te realiseren? Moeten we meer en andere meters hebben of juist wat krimpen? De bedrijfshuisvestingmarkt begint dan ook wat te bewegen. Niet gek gezien de lage rentestand en de gedaalde huurprijzen. Die huisvestingslasten zijn de afgelopen jaren door die ontwikkelingen sterk gedaald. Ook zien wij meer kleine zelfstandigen op de markt verschijnen. Logisch want zij kunnen vaak voor minder dan € 1.000 per maand weer een stap zetten richting groei en rendement.

2014 is een jaar waarin de economische activiteit moeizaam op gang kwam; er is een kleine groei waarneembaar gecombineerd met een toenemende belasting- en regeldruk voor het bedrijfsleven. Een ontwikkeling die ervoor zorgt dat de MKB ondernemer terughoudend blijft met (onroerend goed) investeringen. De laatste maanden van 2014 is bovenstaand beeld aan het kantelen; in bepaalde sectoren nemen de economische activiteiten toe. In het commercieel onroerend goed is ook een opleving merkbaar; een aantal ondernemers die een pand huren oriënteren zich op de aankoop van nieuwe bedrijfshuisvesting.

In de landelijke omgeving van de gemeente Nieuwkoop is het een feestje om op de fiets naar je werk te gaan. Het is een gezonde manier om fris aan je werkdag te beginnen en terug naar huis geeft het je de mogelijkheid de beslommeringen van de dag sportief te verwerken.
Fietsen is niet alleen gezond voor ons lijf maar ook goed voor het milieu; minder CO2 uitstoot. Bovendien sluit dit aan op maatschappelijk verantwoord ondernemen en het welzijn van de werknemers. De afstanden van de verschillende dorpskernen van de gemeente Nieuwkoop naar Bedrijvenpark Leidsche Vaart laten zien dat fietsen naar de “Leidsche Vaart” goed te doen is.

De bouwsector heeft een zeer grote impact op duurzaamheid. Van alle aardse grondstoffen in de wereld wordt 50% gebruikt in het bouwproces. Bovendien is de gebouwde omgeving goed voor één derde van alle broeikasemissies. Bouwafval is een van de grootste afvalstromen. Daarom is er veel aandacht voor het verduurzamen van het bouwproces, duurzaam bouwen genoemd.

Wij verwelkomen Jaap Clemens van CMA Precisietechniek als nieuwe ondernemer op de Leidsche Vaart. CMA Precisietechniek bestaat al 13 jaar en heeft zijn roots liggen in Nieuw Vennep. CMA maakt matrijzen voor de kunststofindustrie. Matrijzen zijn nauwkeurige stalen mallen om kunststof onderdelen te produceren. Voorbeelden van producten die zo gemaakt worden zijn overal om je heen te vinden. Denk aan verpakkingen, bloempotten, elektronische behuizingen, gereedschappen etc.. Matrijzen worden ontworpen met behulp van een CAD/CAM systeem en vervaardigd door diverse metaalbewerking technieken zoals CNC frezen, draaien, slijpen en zinkvonken. "Bedrijvenpark Leidsche Vaart is een mooi nieuw industrieterrein op een voor mij gunstige locatie. Vandaar de keuze CMA hier te vestigen", aldus Jaap.

leidsche vaart courant

Afgelopen donderdag 25 september Kreeg kees Koeleman het eerste exemplaar van de Leidsche Vaart Courant uithanden van mede-initiatiefnemer Gaby Paans overhandigd. De krant is een gezamenlijk initiatief van 100% Rapi en Dutch Marketing Center. Cinda Raaphorst (100% Rapi) is verantwoordelijk voor de vormgeving en redactie van de krant. Zij spreken de wens uit om de krant tweemaal per jaar uit te geven. 'Wij zijn erg blij met het initiatief om deze krant te maken. Het zet de Leidsche Vaart en haar ondernemers op de kaart in de regio', aldus een trotse Kees Koeleman. De courant wordt in het laatste weekend van september in de hele gemeente Nieuwkoop verspreid. Heeft u er geen ontvangen, maar wilt u dat wel? Vul dan het contactformulier in. 

De Rabobanken Groene Hart Noord en Rijnstreek hebben maandag 30 juni formeel de intentie uitgesproken te fuseren op 1 juni 2015.

Aad Smit, directievoorzitter Rabobank Groene Hart Noord: 'Wij zijn verheugd dat de intentie tot fusie nu formeel is vastgelegd. Als Rabobank spelen we in op de snel veranderende wereld. Voor sommige diensten maakt de klant het liefst gebruik van internet of mobiel; daarom breiden we onze dienstverlening via deze wegen fors uit. Dit heeft impact op de inrichting van onze organisatie. Daarnaast blijft de dienstverlening via onze kantoren belangrijk. De fusiebank zal werken vanuit kantoren in Roelofarendsveen, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.'

In Pickle Plaza II, aan de Goudsmid 17, hebben wij de laatste bedrijfsunit te koop. Handzaam, 134 m2 groot, een begane grond en een mooie verdiepingsvloer, 3 parkeerplekken voor de deur, kortom de ideale "eigen" plek om in een eigen bedrijfsruimte te ondernemen.

MVO beleid Leidsche Vaart

MVO beleid is opgebouwd uit de pijlers ‘People’,‘Planet’ en ‘Profit’. Voor alle drie de pijlers zijn maatregelen geïmplementeerd en acties ondernomen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is echter een continue proces.